16. 5. 2024   |   svátek má Přemysl
 

Hovězí vývar

Název Množství a jednotka
hovězí maso přední 500 g
morková kost 1 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vaříme pomalu "táhnutím" na mírném ohni do poloměkka. Pak přidáme kořenovou zeleninu vcelku, snítku petrželky a dovaříme doměkka. Polévku přecedíme, maso a zeleninu nakrájíme a vrátíme zpátky do polévky. Polévkové nudle uvaříme zvlášť v osolené vodě - do 3/4l vroucí vody dám 2 lžičky soli a 100g polévkových těstovin. Polévku podáváme posypanou nasekanou zelenou petrželkou. Nudle podáváme v misce zvlášť, každý si nabere do talířů těstoviny podle sebe a porce přelijeme polévkou.

Poznámka:
"Táhnutí" znamená pomalý var, polévku necháme jen "probublávat", nesmí vařit jak zběsilá :-).

Doba varu masa je závislá na stáří masa, maso může být měkké za hodinu a půl nebo taky za tři hodiny :-).


Další fotografie
 


RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Vejmrda (jablečný křen)

Postup: Křen oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo rozmixujeme najemno.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená cuketa

Postup: Cuketu omyjeme a nakrájíme na přibližně centimetr silné plátky. Jádřinec... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Velký test nanuků

Míša tvarohový Mražený tvarohový krém s kakaovou polevou Složení: Tvaroh... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...